Schrijf mee!
« »

Column

Weet wat je eet

7 maart 2018 | 120w | Ewald Hagedorn | 5 |

Zoals veel Nederlanders ben ik gek op onze typische winterkost. Bruinebonensoep, erwtensoep, zuurkool en boerenkool. Al deze gerechten zijn onlosmakelijk verbonden met rookworst en dáár wil ik het nu eens over hebben.
De meest geconsumeerde worst is de welbekende Unox-rookworst en deze worst heeft niets, maar dan ook niets, met gerookte worst te maken. Sterker nog, deze worst mág niet eens gerookte worst worden genoemd, omdat deze worst niet is gerookt. Het betreft hier een gekookte worst, waaraan rookaroma is toegevoegd.
De authentieke rookworst kunt u herkennen aan een donkerbruin plekje, precies onderaan in het midden, op het ronde gedeelte. Hieraan heeft, boven de hete rook, een gloeiende vetdruppel gehangen.
Toch produceert Unox eveneens échte gerookte worst. De bekende HEMA-worst.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

18 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »