In week tien van dit jaar was ‘rook’ het themawoord. Omdat er er een hardnekkig misverstand bestaat rond het begrip rookworst, schreef ik een stukje waarin ik het verschil tussen rookworst en gerookte worst uitlegde. Veel Nederlanders zijn namelijk – net als ik – liefhebber van onze typische winterkost, zoals boerenkool, zuurkool en bruinebonensoep. Zonder gerookte worst zijn deze gerechten niet compleet. Echter, de meeste mensen behelpen zich met een smakeloze rookworst, ten onrechte in de veronderstelling dat het een gerookte worst betreft.
Ik plaatste mijn stukje op 7 maart, toen de winter eigenlijk alweer op zijn retour was en velen alweer droomden van gezellige terrasjes, zonnige stranden en watermeloen.
Morgen maak ik erwtensoep. Zie daarom de link hieronder bij de reacties.
https://120w.nl/2018/weet-wat-je-eet/
En nu nog een stukje over worstrook.

@Ewald. Vergeet de knolselderij niet. Onmisbaar!
Stond al op het lijstje, Han, maar bedankt voor het meedenken.