Schrijf mee!
« »

Eten & drinken

Smullen

9 februari 2016 | 120w | Ewald Hagedorn | 5 |

Veel mensen denken dat een bokking een vis is. Natuurlijk is een bokking een vis, je koopt hem immers bij de visboer. Maar reken er niet op, dat u ooit in uw leven een bokking in het water zult zien zwemmen. Noch in z’n uppie, noch met z’n partner en ook niet in een school. In geen rivier of oceaan zult u een bokking tegenkomen.

Een bokking is namelijk een haring, gezouten én gerookt en mag pas een bokking heten, wanneer hij als zodanig bewerkt is. Als variant onderscheiden we ook nog de warm gerookte stoombokking en de koud gerookte spekbokking. Ook is er nog bakbokking. Oorspronkelijk was de bokking een armeluisvisje. Maar lekker! Haringen zwemmen trouwens wél in scholen.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

11 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »