Schrijf mee!
« »

Eten & drinken, Mensen

Een maaltijd om je vingers bij op te eten

20 november 2015 | 120w | Ewald Hagedorn | 0 |

Van mijn internetvriendin Chinara uit Kazachstan weet ik e.e.a. over de tradities en gebruiken aldaar. Hét nationaal gerecht is Beshbarmak, een eenpansgerecht met noedels, aardappelen, eieren, uien, wortelen, bieslook, dille, peterselie en vlees. Vooral vlees. Paardenvlees is traditioneel, maar rund- en lamsvlees wordt ook gebruikt. Meerdere soorten vlees tegelijkertijd is een teken van luxe én van gastvrijheid.
De Beshbarmak wordt in een grote schaal in het midden op tafel gezet en om beurten neemt men met de hand een hap eruit. De vertaling van Beshbarmak is vijf vingers.
Bij de Beshbarmak worden kommetjes bouillon gedronken en paardenmelk. De Kazachstanen zijn het gewend.
Het lijkt mij heerlijk Kazachstan te bezoeken. Ik ben een omnivoor.
En Chinara is een bijzonder aantrekkelijke vrouw.

Waarderen en delen

Waardeer je dit stukje van Ewald Hagedorn of juist niet? Geef hieronder een en/of deel het met anderen!

soortgelijke stukjes

4 reacties

Reageren

120
Wees geen muurbloem, laat je mening achter!
Houd het netjes. Je hebt 120 woorden. Huisregels.

Heb je dit stukje ook al gewaardeerd?

Geen zin om de volgende som op te lossen? Log dan in! * De CAPTCHA-code is verlopen, probeer opnieuw.


« »