Met een elegante zwaai tilde ik de zilveren cloche omhoog. Eronder lag een onooglijk, donkerrood verschrompeld worstje. De dikke wenkbrauwen van de chef-kok gingen wel drie centimeter naar boven.
“Wil je hiermee indruk op mij maken? Met deze verlepte keutel?” Hij brieste van woede.
“Proeft u maar,” zei ik. “Dan zult u wel overtuigd zijn, en mij direct als kok aannemen.” Hij schudde zijn hoofd.
“Nog nooit is een meisje dat gelukt.” Hij haalde een mesje uit zijn zak en sneed een plakje af.
“Doodordinaire bloedworst” sprak hij verachtelijk.” Al minstens duizend keer gegeten. Ik verwachtte toch op zijn minst een bijzonder ingrediënt. Wat zit hier nu voor unieks in?”
“Mensenbloed,” zei ik, minzaam glimlachend.
Gave satire op al die vermaledijde masterchef-programma’s. Proficiat!
Voor wie het zich afvraagt, HIV overleeft een normaal kookproces niet.
@Frank Om die worstjes zit meestal varkensdarm, waar vroeger de condooms ook wel van gemaakt werden. Het was vast een safe-sausage!
ik ben dol op masterschef/hells kitchen, Gorden Ramsay rules! Its raw!!
~bloedwraak~